keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Luokka: 1 정 Oppilas: 33

Ollu tarkotus päivittää jo monena päivänä tänne jotain, mutta en oo selvinny.

Koulu siis alkoi tuossa viimeviikon tiistaina kunnolla. Kaikki koulupäivät alkaa 7.50 ja viimenen oppitunti loppuu klo 16, mutta sen jälkeen on vielä luokanvalvojan tuokio, niin tosiasiassa koulu loppuu siinä 16.20. Oppitunteja on seittemän, kaikkien välissä on 10 minuutin tauko ja ruokatunti kestää melkolailla saman kun muutkin tunnit.

Kuva koulun pihalta. Keltanen on ykkösten ja kakkosten rakennus, jonka kolmannessa kerroksessa mun luokka on ja punanen on kolmosten rakennus.

Koululla on kylmä. Siellä lämmitetään pelkkiä luokkia ja niidenkin lämmityksen säätely ja päällelaittaminen on oppilaitten vastuulla, joten käytävät on tosi kylmiä. Luokassakin osa on koko ajan takki päällä ja jalat viltiin kiedottuna. Oppilaat myös siivoo luokat ite.

Koulun käytävää + vesiautomaatit.

Lisää koulun käytävää kotiluokan edestä...

Koulun kirjastosta, jossa oltiin Gertrudan kanssa tänään koko päivä, kun muut teki kokeita.

Näkymää ruokalan ikkunasta

Ruokala rakennus. Ykköset syödään 3. kerroksessa.
Kouluruoka yheltä päivältä. Se on aina tosi hyvää, paljon parempaa ku Suomessa.

Käsittääkseni Paiwha tyttöjen yläkoulu. Koulun yhteydessä on siis sekä Paiwha naisten yliopisto, että tyttöjen yläkoulu. Ehkä myös alakoulu mutta sitä en oo nähny.

Luokan ikkunasta. Koulu on kävely matkan päässä Soulin keskustasta, mutta kotoo kulkeminen vie aamusin 10 min ja iltasin 20 min. Aamulla pääsen osan matkaa omman kyyillä, mut illalla tuun kahella linkillä kotiin.

Meidän luokkahuone ja muutama oppilas. Kuva on otettu lounastunnilla, kun suurin osa on pesemässä hampaita. Koulussa kaikki siis pesee hampaat ruuan jälkeen. Kuva on mun istumapaikan vierestä otettu. Istun takanurkassa, koska oon numero 33, 33:sta oppilaasta, istutaan siis numero järjestyksessä. Mun pari on asunu kaksi vuotta Australiassa, joten se puhuu tosi hyvää enkkua ja toimii tulkkina mun ja opettajien välillä. Muuten suurin osa luokasta puhuu vähän englantia. Kaikki on täällä tosi ystävällisiä ja tulee juttelee mulle. Pari luokkakaveria on jopa opetellu vähän suomee ja tervehtii mua "huomenta" tai "moi".

Esimerkkinä ystävällisyydestä, yks mun luokka kaveri piirti mulle tämmösen, siinä on SHINee. Koko luokka siis tietää mikä on mun lempibändi, kun monet opettajat kysy sitä ensimmäisillä tunneilla, 
kun käytiin oppilaita läpi.

Varsinaisesta opetuksesta mä en tajua oikeestaan mitään. Sanan sieltä täältä ja piirrokset mitä opettajat tekee taululle. Nyt alan suurimmalla osalla tunneista jo sentään tietää mitä ainetta opiskellaan. Tunneilla siis joko tuijotan opettajaa, torkun tai opiskelen koreaa. Opettajat on oikeestaan tosi rentoja, ne vaan hymyilee mulle kun näkeevät että opiskelen koreaa enkä kuuntele niitä ja suurin osa antaa oppilaitten nukkua.
         Matikkaa ja englantia vois luulla että ymmärtäsin, mutta matikkaa laskeevat ihan erilailla kun suomessa, vaikka lähteeki melkolailla samoista asioista kun meilläkin lukion matikka. Englanti taas on vaan jotenki kummallista.

Minä koulupuvussa, jonka ostin viikko sitten. Oli tosi outoo käyä koulussa kaks päivää ilman pukua ja luokka kaveri joutu ekana päivänä lainaamaan mulle puvun yläosaa koulukuvan ottamiseen. Kuvassa mulla ei ole ulkotakkia, joka myös kuuluu koulupukuun ja hametta on käännetty vähän niin että se on pikkiriikkisen lyhyempi kun sais. Koulupuku on siis aivan ihana, meidän koulussa saa pitää sukkahousuja niinku kuvasta näkyy. 

Teinipeili omman ja nuoremman siskon Junheen kanssa, sinä päivänä kun hankin koulupuvun.

Sitten muusta kun koulusta. Vapaa ajalla oon lähinnä istunu kotona perheen kanssa. Mutta on myös käyty Soulin kahella eri downtown alueella ja luonnon historiallisessa museossa, joka sijaitsee melkolailla naapurissa.
              Perheen kanssa menee tosi hyvin. Junhee ja Seonghee käy molemmat hagwoneissa, mutta ovat muuten paljon kotona, omma ja appa käy molemmat töissä. Omman työpäivä on lyhyempi kun mun koulu päivä, mutta appa lähtee töihin aamulla ennekun herään ja tulee kotiin vasta iltamyöhällä, niin sitä tuskin edes näkee.
             Harrastuksista alotan k-pop tanssin enskuussa kun ryhmään tulee tilaa.

Poseerauskuva luonnon historiallisen museon "leikkipuistosta".

Palapeli, jota koottiin kolme iltaa siskojen kanssa, valmiina. 1000 palaa.

 Käytiin yks ilta omman äidin kanssa syömässä. Nämä kuvat on otettu hänen kodin ulkopuolelta. Asuu kerrostalon 18 kerroksessa melko lähellä meitä.
13 kommenttia:

 1. Heips,
  Onpas siinä söpön ja kiltin näköinen koululainen ;)
  Jospa sinä pikkuhiljaa alat päästä kärryille opetuksestakin, ettei koulupäivät mene pelkästään opettajaa tuijotellessa :)
  Mukava on lukea kuulumisiasi, kun näytät viihtyvän ihan hienosti...ja porukka siellä on ystävällistä.
  t, Päivi

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla kuulumiset. Kuulostaa niin huipulle :)

  VastaaPoista
 3. Ootko sä muka aina ollu noin söpö :O

  lellu

  VastaaPoista
 4. Heliiiii!!!!!!!!!!!! Kuulostaa tosi ihanalta ja ruoka näyttää hyvältä. Tuli vähän huono omatunto kun täällä me valitetaan hirveesti kun on yksi 8-4 päivä ja siellä se on ihan normi koulupäivä. Se piirrustus on tosi hieno ja ihmiset vaikuttaa tosi mukavilta.

  Emma

  VastaaPoista
 5. Aaw~~ Toi koulupuku sopii sulle tosi hyvin ^_^ Kiva että harrastuksia sulla riittää :) Mut miks siellä pestään hampaat ruokailun jälkeen? O__o

  T. Juulia

  VastaaPoista
 6. Mikä on hangwong?

  Koulupuku pukee sinua. Pitäisiköhän tännekin saada se tapa, että oppilaat itse siivoaa :) Pitääpä vihjasta rehtorille....
  Terkuin äiskä

  VastaaPoista
 7. Oii näyttääpäs upealta! Ihana toi sun koulupuku ja ruokaki näyttää superhyvältä :D Mukavaa että viihdyt siellä :)

  Elli

  VastaaPoista
 8. Yhteisvastaus kaikille.
  Kiitos, minustakin koulupuku on ihana joskin se on liian iso mulle, mutta ei hirveän häiritsevän iso. :)
  Hampaiden pesemisen syytä en tiiä, varmaan siks ku niin on tapana :D Ruoka ei vain näytä hyvältä vaan myös on hyvää. Sisko kerto että mun koulu on kuuluisa ruuistaan.
  Hagwonit on niitä iltakouluja, joissa korealaiset käy opiskelemassa.
  Ei kannata ehkä pyrkiä siihen että oppilaat siivoa. Koulu on nimittäin suurin piirtein yhtä siisti kun lukion böksä. :)

  VastaaPoista
 9. Luin blogisi Eijan ja Jannen luona. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Onko tuossa korealaisen koulun opetuksessa vielä liitutaulut käytössä, vai onko opetuksessa käytössä myös nykytekniikkaa kuten Suomessa? :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa opettajista käyttää liitutaulua, mutta osa käyttää sit nykytekniikkaa, joten sekä että

   Poista
 11. Ukki ja mummo täällä ikävöi ja ihmettelee ajan kulumista. Kuukausi on jo kulunut lähdöstäsi! Käytkös sinä siellä koulua 5 vai 6 päivää viikossa? Hyvää jatkoa sinulle!

  VastaaPoista