keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

2 kuukautta

Kaksi kuukautta Koreassa tuli eilen täyteen. Viime postauksesta on menny taas paljon aikaa eikä ole mitään ajatusta mitä tänne kirjottaisi, kun on vaan normaalia arkee. Ja minun kamera on rikki, joten saatte vain hyvin vähän puhelin laatuisia kuvia, joista suurin osa on muiden kun minun ottamia. Että koettakaa kestää minun kummallisesti aiheesta toiseen hyppivää kirjotusta.


Ensimmäisenä kuva meidän luokasta aprillipäivänä. Ei vielä vvime postauksen aikana ollu tätä kuvaa, mutta haluan sen kuitenkin tänne laittaa. Koulupuvut on näin sekalainen kokoelma siis sen takia kun osalla on entisten koulujen puvut.

Luokka kaverit haluaa aina välillä opiskella suomea. Yksi päivä piti opettaa mikä on ruma suomeksi, seurauksena kaverit kulkee ympäri luokkaa osotellen toisiaan ja huutaen "Rumaa!". Myös minun suomi-englanti sankirjaa pitää sillontällön lukee ja opetella lausumaan suomea.


Yhden luokkakaverin, Seojeongin, setä on naimisissa suomalaisen naisen kanssa ja asuu Suomessa. Ne tuli lomalle Koreaan ja oisivat halunneet tuoda minulle leipää, mutta se ei ollu onnistunu, niin eräänä aamuna Seojeong vaan toi mulle tämmösiä.

Käytiin yksi viikonloppu siskojen kanssa shoppailemassa, kun omma oli matkalla kotikaupungissaan. Tämmönen tuli yhessä kaupassa vastaan ja piti pitkän aikaa tuijottaa ennen kun tajusin että mitä outoo tässä on.

Minä, Ire, Yunha ja oon kauhee, mutta en muista nimee. Nimet on nyt alkanu olla vähän ongelma, kun en meinaa millään oppia nimiä. Ei uskalla lähtee omasta luokasta ulos, kun heti tulee valtava joukko kyselemään muistanko niiden nimet... :D Mutta oon myös alkanu pikku hiljaa oppia osan nimiä.
 
Käytiin yksi päivä koulun kanssa museossa, minkä takia saatiin puhelimet aiemmin takasi. Se on varsin mainio syy alkaa ottaa oma kuvia ja nämä kuvat on siis otettu koululla ennenkun lähettiin museoon. Museo reissu oli varsin mielenkiintonen; meille annettiin vaan aika millon pitää olla siellä ja jokainen kulki miten parhaaks kahto. Mentiin siis kavereiden kanssa kahella eri metrolla ja oltiin yli 10 minuuttia myöhässä, eikä oltu ainoat. Ite museossa ja sen ympärillä olevassa puistossa oltiin yhteensä ehkä tunti ja koulu loppu sinne eli kotiin taas ilman huolehtimista.

Vaihettiin istumajärjestystä jokunen viikko sitten. Arpaonneni ansioista istun edelleen samassa takanurkassa, mutta vieruskaveri vaihtu. Nykynen parini on Sohee, jonka kanssa tullaan tosi hyvin toimeen, vaikka hän ei puhu englantia kovin paljoa. Ymmärretään toisiamme kuitenkin varsin hyvin ja voidaan puhua vähän moni mutkasemmistaki asioista englanti-korea sekotuksella. Sohee ei oikeen jaksa keskittyä tunneilla, joten se on taitellu mun pulpetin reunalle tälläisen kurki ja muu paperi koriste -armeijan, näitä on enemmän kun kuvassa näkyy.
Korealaisilla on ensiviikolla isot kokeet, joiden takia minulla on kai 4 päivää vapaata, kukaan opettaja ei ole minulle niin sanonu, mutta Gertrudalle on, joten oletan että se koskee minuakin. Kaikki laskee päiviä kokeiden alkuun ja suurin osa opettajista antaa vaan itse opskella tunnit. Meidän koulussa on kuulemma Soulin vaikeimmat kokeet.


Ostin tänään koululta kesäpuvun. Kuvassa talvipuku, liikkapuku(josta toivottavasti on kesä versio) ja kesäpuku pitkähihasen kanssa ja ilman. Kesäpukuun en oo aivan niin rakastunu kun talvipukuun...

Tähän väliin suosittelen kuuntelemaan youtubesta, mitä me lauletaan musiikin tunnilla. Ja kyllä, mekin lauletaan italiaksi. Nel cor piu non mi sento

Joku päivä piti ottaa vähän kuvia Junheen kanssa, kun sen meikki oli onnistunu täydellisesti. Mitä ei voi näistä kuvista kyllä sanoo. Korealaiset on nyt kaikki sitä mieltä että mää oon laihtunu täällä ollessa, kasvojen muoto on kuulemma muuttunu. Onko? En mä vaan huomaa, mutta omman on alkanu stressaamaan että äiti aattelee että se kohtelee mua huonosti ja koko ajan käsketään vaan syödä paljon.
Ja luokkakavereiden mielestä oon söpö. Se alkaa vähän häiritä, kun mitä tahansa teet niin "Kioo!"(söpö)


Kävin lauantaina taas kävelemässä ja löysin itseni Hongdaelta, yksi kuva sieltä.

 Sunnuntaina käytiin omman kanssa katsomassa nähtävyyksiä ja myeondongilla, kun omma oli sopinu tapaavansa kavereitaan siellä. Sain siis kulkee itekseni sen aikaa. Päästiin jossain museossa(?) kirjottamaan nimet tälleen hienosti.Käytiin eilen Gertrudan kanssa vähän kiertelemässä koulun jälkeen (ja syömässä jäätelöö). Tällekkin paikalle on hieno nimi, jota en muista. Oltiin sitten täällä niin pitkään että tuli kiire takasin koululle, kun haluttiin syödä siellä illallinen. Gertruda on tosi pitkä, joten hän vaan kävelee nopeasti niin minä joudun juoksemaan siinä vieressä.
Tanssitunneista se että opetellaan Girls Generation:in Mister Mister:iä, ei oo ihan helpoimmasta päästä.

Pitänee vielä vähän kirjottaa tuosta lautta onnettomuudesta, josta tekin olette varmasti kuulleet. Täällä kun on niin se tuntuu olevan tosi lähellä. Uutisista tulee vieläki koko ajan sieltä tietoo ja viimeviikolla koko korea itki. Koulussakin kun saatiin tieto että laiva on täynnä vettä ja että eloonjääneitä ei todennäkösesti ole niin suurin osa luokkaa itkee. Sen takia myös meidän kouluretki on peruttu.

Jos haluatte että kerron seuraavassa postauksessa, jostain tietystä aiheesta niin aiheet/kysymykset ovat tervetulleita.

5 kommenttia:

 1. Söpöhän sinä, myös kesäpuvussa ;)

  Kuvista päätellen olet ehkä vähän hoikistunutkin, mutta en minä siitä ole huolestunut, ettekö saisi tarpeeksi ruokaa. Enemmänkin siitä, että millaista ruoka on ollut täällä kotona...

  Onko sinulla koulusta läksyjä tai kokeita? Mitä te teette liikuntatunnilla ja kuinka paljon teillä on muita kuin teoria-aineita?

  Oletko muuten nähnyt kaupungilla suomalaisia tuotteita tai merkkejä? Esim. Valio vie muistaakseni jotakin Etelä-Koreaan, mutta sillä on varmaan ihan oma kirjoitusasu...

  Halauksia kotoa!
  Äiskä

  VastaaPoista
 2. Ihana lukea näitä päivityksiä, kun kaikki taitaa mennä hyvin! Joka päivä käydään tarkistamassa onko uusia juttuja ilmestynyt.

  Annikalta ja Artulta terkkuja!

  VastaaPoista
 3. hyvänen aika kuka sieltä moljottaakaan kahtoa, sustahan on siskoseni kuoriutumassa varsin vetävän näkönen muikeli :D Ja söpöhän toi on tuo kesäpukukin :) JA totta kai ne kuhtuu sua söpöks ku sähän oot söpö :))

  VastaaPoista
 4. Yllätys, yllätys! Minun kysymykseni liittyy ruokaan... Millanen on aamupala siellä ja mille maistuu se paljo puhuttu kimshi?
  Elä hätäile sen ruua suhteen, erilainen kulttuuri ruuassa, tottakait alussa tulee muutoksia!
  Söpö olet tädin mielestä, eikä tuo kesäkoulupuku ole paha. Söpöys tulee ehkä siitä että olet luonnostas vaalea ja korealaiset tummia....

  VastaaPoista
 5. Terveisiä kotoa -paketti lähtee sinulle huomenna postissa. Arvaapa, kunhan saat sen, että onko minun vai Jarin paketoima :)

  VastaaPoista