sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Minä käytin kilpikonnaa avaimena päästäkseni sillan yli

Tähän ihan alkuun kaksi persoonallisuustestiä, jotka isäntä perhe kysy multa (tulkinta apu tulee loppuun):
Sinulla on mukanasi apina, koira ja käärme. Sinun täytyy päästä tien yli. Mitä teet?
Muodosta lause sanoista minä, avain, silta, kilpikonna.

Olen nyt siis asettunut isäntäperheen luokse. Asumme kerrostalossa, jonka numero on 5, 11. kerroksessa. Ulkona kävellessäni katoin että talojen numeroita on ainakin 109:ään asti. Minulla ei oikeestaan ole omaa huonetta, vaan yhteinen huone veljen kanssa. Veli lähtee maaliskuun alussa kokki kouluun ja muuttaa sinne asumaan. Siihen asti mää asun sen huoneessa ja se nukkuu siskon kanssa. Veli on siis mun ikänen ja sisko vuoden(?)  nuorempi. Kaikki perheen jäsenet osaa jonkin verran englantia (sekä sisko että veli on ollu USAssa vaihossa), mutta ne yrittää puhua minulle koreaa. Ymmärään jonkin verran ja lopun sisko tai veli yleensä kääntää.

Perheen kotitalo ulkoa.

Lemmikki hauva-vauva. 8-viikkoo vanha ja hirvee puremisvimma.

Pari muuta kuvaa kodin lähistöltä.




Eilen (toissa päivänä? yöllä?) kun tulimme lennolla tänne niin meillä oli Sannin kanssa ensin paikat muutaman rivin päässä toisistamme, mutta sanottiin lentoemännälle että niiden pitäis olla viereiset ja sitten mun vieressä olikin tyhjä paikka niin Sanni siirtyi siihen. Lentokentällä kaksi muuta vaihto-oppilasta bongas meijän YFU paidat ja tuli kasseja odottaessa meidän luo. Virolainen ja latvialainen(?).
           Lentokentällä mua vastassa oli omma(=äiti) ja sisko. Tultiin kodin lähistölle ja käytiin syömässä appan(=isä) kanssa. Matka kesti jotain yli tunnin kun oli ruuhkaa. Täällä liikenne on muuten aika hurjaa. Ja tänään jouduttiin parkkipaikalla työntämään toisten autoo että päästiin liikkeelle, se on ilmeisesti ihan normaalia.
         Sitten olimme vähän aikaa kotona, jonka jälkeen sisko ja minä lähettiin isoäidin, omman veljen, vaimon ja tyttären kanssa katsomaan musikaalia. Tyttö oli kai valmistunu esikoulusta ja sen takia mentiin kahtomaan musikaalia. Se oli tosi hyvä, korealaistyylinen musikaali, jolle on myös hieno nimi, jota en muista. Esiintyjät beatboxas, lauloi, tanssi ja näytteli. Välillä siinä otettiin myös yleisöä mukaan. Se musikaali oli tehty kansainväliseksi, joten minunkin oli helppo ymmärtää. Takasi tullessa käytiin taas syömässä: possua, kimciä, riisiä, sipuleita ym. Se pieni tyttö oli hirveen sulonen yritti aina puhua mulle: sisko sano lauseen sana kerrallaan englanniksi ja hän toisti. "Helli-unni" Piti osata kertoo miksi mulla on vaaleet hiukset ja laseja pitää aina käyttää poissa että ihmiset saa ihastella silmien väriä.
          Mun nimi on muuten aika vaihtelevasti lausuttu yleensä Helli tai Herii.

Ruoka kuvia:

Näitä kuorittiin omman kanssa tänään, ruokana joku päivä. En tiiä minkä linnun munia suomeksi.

 Oletan, että nämä on ruokaa, kun akvaariot oli kalaravintolan edessä.

Sori, oikeita ruokakuvia ei oo. En oo tullu ottaneeks vielä, mut kyllä mä joskus.


Viime yönä nukuin tosi hyvin, ihmekkös tuo kun olin ollu lähes hereillä (torkahtelin välillä) yli 35 tuntia. Aamupalalla(lounaalla?) iski äkkinäinen pahaolo ja oksensin, mutta en oo muuten sairastanu. Päivällä kävin kävelemässä ympäriinsä ja ommalle oli kai tullu jo huoli että löydänkö kotiin kun olin niin pitkään. Sen jälkeen käytiin Han-joen rannalla, jossain ravintolassa syömässä. On kai aika yleistä syödä ulkona. Jouduttiin oottamaan vuoronumerolla vapaata pöytää niin käytiin joen rannalla kävelemässä. Olis kyllä ollu aivan upeeta, mutta ei kameraa mukana :(. 
            Nämä halus nähdä mun korean opiskelu kirjan ja totesivat että se on aivan kauhee, niin käydään veljen kanssa huomenna ostamassa, joku jota sen amerikkalainen kaveri oli käyttäny ja joka oli hyvä.
          Perhe on kyllä tosi mukava ja täällä on muutenkin ihanaa.

Ensimmäisessä testissä apina on aviomies/vaimo, koira on lapset ja käärme on raha.
Toisessa testissä avain on raha, kilpikonna on aviomies/vaimo ja silta on elämä.
Siitä vaan tulkitsemaan.

4 kommenttia:

  1. Voit uskoa miten kateellinen olen sulle tällä hetkellä! :D

    VastaaPoista
  2. Tosi hienon näköstä ja tosi söpö koira (Toivottavasti sä pärjäät sen kanssa). Ruoka kuulostaa erikoiselta mutta ei niin oudolta kuin ajattelin. Oon niin kauheen ilonen sun puolesta.Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääset pian koulun penkille :D

    T: Emma

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa kivalle ja sille että tulet viihtymään!

    Ps. se ruokakuva juttu oli vähä niinkuin joke :) Syö nyt joku kerta ilman kameraa....

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kuulla, että ymmärrät jonkun verran koreaa! Terkuin Äiti

    VastaaPoista