keskiviikko 10. syyskuuta 2014

200 päivää

Heipä hei. Ei ole edellisestä postauksesta vielä kuukauttakaan, eikä myöskään mitään kovin ihmeellistä kirjoitettavaa ole, mutta kun on aikaa niin kirjoitellaan teille näitä vähemmän tai enemmän ihmeellisiä juttuja tästä kuukauden ajalta. Ja onhan tuokin että tänään tulee 200 päivää Koreassa täyteen jo ihan hyvä syy blogin kirjoittamiseen.

Tämän viikon maanatai oli siis 추석 (chuseok) korealaiten kiitospäivä ja sen takia on tämä viikko huomiseen asti vapaata koulusta. 추석:ista ei ole oikeastaan mitään muuta kerottavaa kuin että kävimme appan äidin luona lauantaista tiistaihin ja siellä tavattiin paljon sukulaisia. Kamerakin pysyi jostain syystä laukussa koko matkan ajan, joten ei voi muuta kuin sanoa että siellä käytiin ja paluumatka kärsittiin chuseokin paluuliikenteestä. matkaan johon kesällä meni reilut 4 tuntia, meni nyt vahän alle 7 tuntia.



 Kesän jälkeen ensimmäisenä päivänä pidettiin meidän luokanvalvojalle
 synttärit kun sillä oli ollut syntymäpäivä kesällä.
Ja käytiin Gertrudan kanssa syömässä bingsu.

Meidän koululla oli siis kesän jälkeen viikon ajan japanilaisia vaihto-oppilaita, osa YFu:n kuukausi vaihtareita ja osa jotain ystävä koululaisia. Miedän luokalla ollut Emi oli YFU:n kuukausivaihtari.
Kaikki vaihtarit, meidän koulussa olevat hostsiskot ja opettajia meidän koululta ja japanilaiselta koululta.
 Yhtenä päivänä sillä viikolla koulu vei vaihto-oppilaat ja hostsiskot LotteWorldiin(maksaa täytyi itse). Tarkoitus oli mennä Everlandiin, mutta sinä päivänä satoi todella paljon vettä joten mentiin LotteWorldiin, joka on osittain sisäpuistoa.
Porukka jonka kanssa liikuimme siellä. Tänä päivänä muistan olleeni vaikka kuinka monessa kuvassa, mutta kummallisesti minun kameralla ei ole yhtään, joten näitäkin ryhmäkuvia sai etsiä facebookin syövereistä.


Ja meidän luokka. Löydätkö 2 vaihto-oppilasta?

 Jonakin päivänä kävimme omman ja siskojen kanssa Namsan Towerilla, joka on siis näköala torni eräällä vuorella Soulissa. Se on kuuluisa rakkauslukkoista, joita ainakin alaosa on täynnä. Sää oli huono niin ei menty ylös, koska sieltä ei olisi kuitenkaan nähnyt mitään, mutta käytiin juurella katselemassa.





 Ja eräs perjantai päädyimme sitte Gertrudan kanssa erään poikalukion koulufestareille (Mitähän ne on suomeksi?) Olimme melkolailla kahdestaan kun kaikilla kavereilla tuntuu olevan hagwonit perjantaina. Törmäsimme kuitnkin siellä japanilaisiin vaihtareihin Kazumiin ja Mikkiin, joiden kanssa minä jäin sinne vielä joksikin aikaa kun Gertruda lähti. Anteeksi kuvien huono laatu - kamera unohtui kotiin.

Ja tämmösiä sieltä tarttu mukaan, karkeista ja vastaavista on kyllä 
suurin osa jo syöty kuvan otto hetkellä, mutta pikku vikoja.



Ja sitten SBS:n Inkigayo (suosittu musiikkiohjelma). YFU siis vei meidät vaihto-oppilaat Inkigayon suoraan lähetykseen. Osittain koska Heli haluaa niin kovasti... Minun omma siis soitti YFU:lle pari viikkoa aiemmin ja kysyi, milloin he aikovat viedä meidät Inkigayoon. YFU vastasi että tänä vuonna eivät  vie lainkaan, mutta kun omma pyysi sanoen että heli haluaa niin kovasti, niin sinnehän me sitten päädyttiin.

 Gertruda, Martha ja Sanni. (Sannin ottama kuva)
Ja minun lippu, numero 5.

Kun päästiin sisälle saimme valita istutaanko vai menemmekö lavan viereen seisoma paikoille. Minäkin päädyin sitten seisomaan lavan viereen, mitä en kadu todellakaan, sillä esiintyjät ottivat paljon kontaktia meihin, jotka olimme lavan vieressä mm. vilkuttelemalla ja katsomalla meitä.
.
 Jälleen kerran ei jonkun muun vaihtarin ottamia kuvia.
Oli kummallista, että vaikka olimme suorassa lähetyksessä, emme nähneet montakaan kappaletta kokonaisuudessaan ja osalla esiintyjistä ei ollut edes mikkejä, sillä monet esityksistä oli kuvattu etukäteen.
Esiintyjinähän oli mm. Taemin, Superjunior, Sistar, Secret, BTS, Winner, KARA, JJCC, High4, Sunnyhill, EXID...

Löytyhän tästä kuitenkin ihan paljon kirjoitettavaa, joten äitin toive aihe taitaa jäädä vieläkin toiselle kertaa ;)

4 kommenttia:

  1. Moi!
    Joko on kulunu 200 päivää? Kauhee miten nopeasti aika kuluu!
    Hyvältä tyypiltä kuulostaa tuo sinun omma. Kiva että pääsitte sinne kuvauksiin.

    Kuuleeko siellä länsimaalaista musiikkia? Ja kuunteleeko ihmiset radiota, onko erityylisiä kanavia kuten täällä? Onko sulle löytynyt lempparikanavaa?

    Tuli tuossa mieleen, kun Janne lähti metälle pohjoseen täksi viikoksi, että tiedätkö metästetäänkö siellä?
    Ja näkyykö syksy siellä miten luonnossa?

    Kaaheella kysymystulvalla terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei :)
      Kyllä 200 päivää on menny, ja tuntuu että menee ihan liian nopeesti aika.

      Länsimaistamusiikkia kuulee paljoki. Samalla lailla kun suomessaki kuulee ulkomaista musiikkia. Radiokanavat on samantyylisiä kun Suomessakin. Radion kuunteleminen varmaan vähän riippuu ja minunkaan isäntäperheellä ei oo radioo kun autoissa, niin ei ole miten lempikanavia syntynyt.

      Metsästämisestä ei ole mitään havaintoo, mutta sanosin että ei juurikaan. Ja vielä ei ainakaa syksyä huomaa,nythän on päivällä yleensä 25-30 astetta lämmintä.

      Poista
  2. 200 päivää on pitkä aika! Oli varmasti hienoo päästä Inkigayoon, ihana omma sulla! Ja noi poikalukion festarit, sä koet kaikkee hienoo siellä ja mä hengaan kaiken vapaa-ajan kotona :D Oi että kun pääsis itekki näkee KARAN! Siis esiintykö siel vaan Taemin vai koko SHINee?

    Kiva kuulla miten sulla menee siel^^ alkaa pikkuhiljaa ikävä kasvaa mutta kyllä sinä sieltä vielä kotiudut (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, Norsku kun taas kestää tämä vastaaminen...

      Ei se 200 päivää nyt niin pitkä aika ole, ja nyt on enää alla 90 päivää jäljellä :(.
      Tämä blogi saa ilmeisesti minun elämän vaikuttamaan jotenki hohdokkaammalta, kun se on, kotona minäkin vietän paljon aikaa.
      Pelkkä Taemin esiinty, kun sitä tule se soolo levy sillon vähän aiemmin.
      Vhän on minullakin ikävä kasvanu, kun yritän jo tuliaisiakin vähän ajatella, mutta kohtahan minä täältä jo tulen :/

      Poista