maanantai 27. lokakuuta 2014

Leikkimistä ja arki

Heipä hei, jo näinkin pian :)

Jälleen kerran yritän vähän kertoa minun kuulumisistani. 

Niin kuin jo viimeksi mainitsin, niin oli tuossa yhdellä viikolla meidän koululla kokeet, joten vaihto-oppilaiden ei tarvinnut mennä kouluun. Kiertelin sitten itsekseni ympäriinsä 4 päivää. Kävin shoppailemassa, katsomassa näitä nähtävyyksiä ja karaokessakin kävin kahdesti.

 Yhtenä päivänä kävin Seoul Forestissa, joka on iso puisto. Siellä oli vaikka kuinka monta osaa ja vei tunteja kiertää, vaikka osa oli suljettuna jostain syystä.
 Tänne patsaan sisään ois päässy kiipeilemään. En kuitenkaan kehannu mennä kun oli noita pieniä siellä koko ajan.
 Oli mahdollisuus ruokkia kauriita (Vain mitä nää nyt suomeks on?) niin piti minunkin ostaa purkki ruokaa.

Kaneja ja marsuja.

 Yksi päivä kävin Gyeongbokgungissa, joka on koulua lähinnä oleva iso palatsi.

 Kuva, miltä kyseinen palatsi on aikoinään näyttänyt.

Tämä osa on ehdottomasti minun suosikkini. Harmi kun ei tätä lähemmäs päässy.


 Perjantaina kun kokeet olivat jo loppuneet, niin mentiin luokan kanssa Lotte Worldiin. Vaikka olenkin nyt jo neljästi käynyt, niin kyllä siellä vielä tekemistä löytyy. Oli aivan ihana päivä kavereiden kanssa. Oltiin varmaan varsin ikäviä muiden mielestä, koska yleesä kun nähtiin jonossa joku kaveri, niin rehellisesti etuiltiin seuraksi ja päästettiin kavereita itsen luokse. Mutta sellainen on yleensä tapana Koreassa, niin ei saatu vihaisia katseita niin kuin olisi Suomessa käynyt. Ihmisiä oli aika paljon ja oli myös niitä yli tunnin jonoja.
 Tällä kertaa katottiin Nahyonin kanssa yksi kulkue, ja sain joitain kuviakin.

Vasemmalta ylhäältä Cheyn, Unzi, meikä, Kyongmin ja Nahyon (nimet on taas muutettu meidän aakkosille miten sattuu). Suurin osa ajasta oltiin kahdestaan Nahyonin kanssa, mutta välillä oltiin tässä porukassa ja isommassakin tai eri kavereiden kanssa.
 Ostettiin kalliit, mutta tosi hyvät jäätelöt. :)

Kotimatkalla, metrossa. Pidettiin Cheynin ja Nahyonin kanssa suomenkielen oppituntia. "Haluan suklaajäätelöä."


Saman viikon sunnutaina kävimme omman ja Seongheen kanssa Gwanghwamunilla, kun siellä oli joku tapahtuma. Osana kyseistä tapahtumaa siellä kävi erään todella suositun TV ohjelman tyyppejä näyttäytymässä. Heitä katsomassa oltiin me ja mooonta muuta ihmistä.

 Sitten viimeviikko olikin taas koulua normaalisti. Koululla oli vapaaehtoinen UCC(video) projekti meneillään, ja minäkin sitten lupauduin kavereiden avuksi esittämään ulkomaalaista. Sen takia piti mennä yhtenä aamuna tuntia aiemmin koululle. Minä olin siellä ensimmäisenä ja täytyy sanoa että koulu on pimeänä, hiljaisena ja tyhjänä aika pelottava paikka. 
Varsinainen videon kuvaus kuitenkin tehtiin vasta lauantaina, ja siinä meni koko päivä. Kuvattiin monessa eripaikassa ja monta kertaa. Jos joku haluaa kyseisen videon katsoa niin se löytyy tästä. Koreaa osaamattomille voi olla hyvin vaikeaa ymmärtää, että mitä tapahtuu. Enkä oo ihan varma haluanko minä oikeestaan teidän kahtovan minun näyttely yritystäni...

Ja sunnuntaina pääsin taas Inkigayoon. YFU vei nyt puolivuosivaihtarit, ne vaihtarit, jotka ei viimeksi päässeet ja jostain päähänpistosta minut ja minun hostsiskon Junheen. Tällä kertaa istuttiin melkolailla heti kameroiden takana, mutta koska pääosa esityksistä oli kuvattu jo aiemmin niin se ei juuri häirinnyt. Esiintyjinä olivat ainakin: Super junior, BEAST, Epik High, VIXX, Boyfriend, DGNA, BTOB, BTS, Strawberry milk, MINX...
.
Ja sitten vielä kuva tämän päivän kouluruuasta. 

Sitten kai minä voisin vielä vähän kirjoittaa toiveaiheesta eli perhearjesta. Tästä ei varmaan mitään kovin suurta tule, mutta kirjotellaan nyt jotakin tähän jatkoksi.

Elikkäs ruuasta, meidän perheessä syödään paljon kotona tehtyä ruokaa, koska omma tykkää laittaa ruokaa. Yleensä riisiä, jotain lihaa tai kalaa, salaatteja, nuudeleita, mereneläviä... Melkolailla kaikenlaista ruokaa syödään kotona laitettuna. Esimerkiksi eilen meillä oli ruokana riisiä ja rapuja. Sillon tällöin tilataan kotiin valmis ruokaa yleensä kanaa, pitsaa (Korealainen pitsa on muuten tosi hyvää) tai nuudeleita. Yleensä ruuilla ei juoda mitään, mutta joskus ja yleensä aina viikonloppuna iltaruualla lapset juodaan limpparia ja aikuiset alkoholia. 
Aamupalana meillä syödään joko normaalia korealaista ruokaa, leipää ja maitoa tai muroja, riippuen siitä paljonko ommaa nukuttaa aamulla. 
Ruokailuja on kolme, aamiainen, lounas ja illallinen. Paitsi jos herätään niin myöhään että aamianen ja lounas sulautuu samaksi. Ruokalajit on yleensä samankaltaisia, joka ruualla. Vain länsimaiset aamupalat ovat poikkeus.

Rytmi on myöhäisempi kuin suomessa, tai ainakin myöhäisempi kuin minun suomalaisella perheellä. Viikonloppuisin ei ole mikään ihmekkään jos ollaan koko perhe aamupalalla kello 11 tai lapset nukutaan myöhempään ja ollaan aamupalalla 12 jälkeen. Normaali nukkumaan menoaika on siinä puolenyön aikaan. Paitsi appalla, joka tekee järjetöntä työpäivää ja tulee usein kotiin yöllä klo 1 ja 4 välissä.

Kodinkoneista. Pääosin kaikki normaalit suomessakin olevat kodinkoneet imurit, mikrot ja muut löytyy. Uunia ei kuitenkaan useimmista korealaisista kodeista löydy, meidän uudessa kodissa on mutta se on niin kummallinen että en ole vielä uskaltanu alkaa miettimään sen käyttöä. Myös astianpesukone(meillä on melkein tismalleen samanlainen kun suomalaisessa kodissa) löytyy mutta sitä ei käytetä vaan se toimii astiakaappina ja astiat tiskataan käsin. Tiskaamisessa minä aika usein autan ommaa. Lisäksi sellaisia mitä suomalaisilta ei yleensä löydy ovat riisinkeitin ja toinen jääkaappi kimchiä varten. Ja minun suosikkini lämmittävä lattia matto, joka ei tosin lämpimällä ole käytössä, ja lasketaanko se edes kodinkoneeksi?

Siivoaminen on yleensä imurointia ja lattian luuttuamista. Omma ei yleensä anna meidän lasten siivota muuta kuin omat huoneemme. Jos minä siivoaisin niin kiinnittäisin enemmän huomiota pölyjen pyyhkimiseen. Ne kyllä pyyhitään, mutta ei turhan usein. Pyykinpesemiseen omma ei anna minun osallistua, muuten kuin tuomalla omat pyykkini pesukoriin ja laskostelemalla, edes silittää en saa. Pyykinpesukone taitaa kuitenkin olla varsin normaali ja vaatteet kuivataan narulla/telineellä.

Vessakin taisi olla mielenkiinnon kohteissa. Toisinkuin koulun ja monien muiden julkisten paikkojen kyykkyvessat niin kodeissa vessat on melkolailla normaaleja. Suihku on yleensä samassa (Jes! Kun on 3 tyttöö lähössä kouluun samaan aikaan ja kaikkien pitäs käydä suihkussa...). Vessan lattialle ei saa astua, koska siitä voi sairastua, joten vessassa on lipokkaat, joita pitää käyttää.

Eiköhän siinä ollut jo arkielämästäkin. Jos tulee kysymyksiä, niin vapaasti kysymään.

9 kommenttia:

 1. Moikka!.:)
  Oon nyt seuraillu vähän aikaa sun blogia, kun itekkin oon hakemassa sinne Koreaan vaihtoon tässä.
  Mietin vaan tässä, että lähintkö peruskoulun jälkeen vai minkä ikänen ootkaa?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :)
   Tervetuloa vaan lukemaan, kiva tietää että joku tälläinen lähteväkin lukee vaikka kirjottelen vaan kuulumisiani.
   Lähin lukion ensimmäisen vuoden puolessa välissä, eli hain 9. luokalla.

   Poista
 2. Tosi mukava lukee sun arjesta siellä:3

  VastaaPoista
 3. Suomen koti :) Äidin korvaan vähän särähtää...

  Minkälainen hintataso siellä on? Kirjoitit, että ostit kalliin jäätelön, joten paljonko se maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on suomen koti kun koreassakin on koti :)
   Kallisjäätelö tais olla 3 500wonia eli 2,50€ normijäätelöt maksaa yleensä 1000-2000wonia. Yleensä kaikki muu paitsi suklaa ja ulkomaiset tuotteet on halvempia kun suomessa.

   Poista
 4. Ja niin mielelläni ois tutustunu sinun näyttelijän lahjoihin mutta ainakaan minun koneet ei päästä sitä ihastelemaan. Joten se jää salaisuudeksi :-D
  Olipa mukava lukea ihan arjesta!

  VastaaPoista
 5. Helin näyttelijän lahjat saa näkyville Explorer -selaimella. Näyttelijän lahjoja näkyy olevan!

  Kuinka paljon Koreassa hyödynnetään tietoteknikkaa? Puhelintahan sinulla ei ole puhelin käytössä, vaan käytät sitä pikaviestimien käyttöön wlan-yhteydellä, eikö niin? Ilmeisesti avoin verkko on sitten joka paikassa saatavilla . Paljonko siellä muuten hyödynnetään nettiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti ei ois tarvinnu kertoo :D

   Kai sitä aikapaljon hyödynnetään. Tuntuu että koreassa kaikilla on älypuhelimet. Soulin keskustoissa on ilmanen wifi, mutta kaikkialla ei oo. Yleensä kuitenki löytyy joku kahvila tai joku jossa on yhteys kun tarttee.

   Poista